Dental İmplant

Komple implant tedavisi nedir?

komple implant tedavisi

Komple implant tedavisi bir tür köprü veya protez oluşturmak için ark başına 4, 6 veya 8 implant yerleştirmeyi içeren bir tedavidir. Tam dişsiz ağızlarda implant uygulaması için en önemli çözümler arasında yer alır.

Tam dişsiz ağızlarda komple implant tedavisi karmaşık bir süreçtir. Buna rağmen hastaların sonuçlardan memnun kalma olasılığı çok yüksektir. Her hasta doğal dişleri gibi çiğneme ve tat alma becerisine kavuşur.

Komple implant tedavisi nedir?

Dişlerinizden herhangi birini kaybettiğinizde en kısa sürede uygun bir tedaviye başvurmanız gerekir. Benzer durum tüm dişler için geçerlidir. Tam dişsiz ağızlarda implant tedavisiyle derdinize çözüm bulabilirsiniz.

Komple implant tedavisinde 4, 6 veya 8 implant çene kemiğine yerleştirilir. Ardından ark üzerinde bir köprü oluşturulur. Köprü sayesinde diğer tüm dişlerin uygun şekilde ağıza yerleştirilmesi mümkün hale gelir.

Hastanın ağız yapısı komple implant tedavisi için uygun değilse diş hekimi bazı önerilerde bulunabilir. Bu gibi durumlarda kemik grefti, sinüs lifting ve diş çekimi gibi destekleyici prosedürlere ihtiyaç duyulabilir.

komple implant tedavisinin avantajları

Komple implant tedavisinin avantajları nelerdir?

Alternatif tedavi yöntemlerine göre komple implant tedavisinin belirli avantajları vardır. Avantajlara göz attığınızda maliyetli olmasına rağmen implant tedavisinin neden en iyi seçenek olduğunu öğrenebilirsiniz.

1. Kemik kaybını önler

İmplant diş doğal diş kökünü taklit eder. Bu sayede çenedeki kemik kaybı riskini minimum düzeye indirir. Dişinizi kaybettiğinizde kemiğiniz zaman içerisinde zayıflar. Bunun sebebi ise bozulması ve erimesidir.

İmplant diş, kaybettiğiniz dişinizin kökü yerine geçer. Kemik kaybını olabildiğince yavaşlatır. Ayrıca çevredeki dişleri destekler. Tam dişsiz ağızlarda implant yapıldığında ise çevre dişleri düşünmeye gerek kalmaz.

2. Oldukça uzun ömürlüdürler

İmplant dişler eksik diş tedavisinde en dayanıklı çözümdürler. Bu nedenle alternatiflere göre daha uzun ömürlüdürler. Uygun bakım prosedürleri takip edildiğinde en az 10-15 yıl boyunca kullanılabilmeleri mümkündür.

Buna rağmen dayanıklılık kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Eğer dişlerinize bakmazsanız problem yaşayabilirsiniz. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı ve gerektiğinde diş ipiyle ekstra temizlik yapmalısınız.

3. Çiğneme becerisini destekler

Protez dişlerle çiğnediğiniz herhangi bir şeyden keyif alamazsınız. İmplant tedavisinde ise ağzınız normal işlevini geri kazanır. Çiğneme yeteneğiniz iyileştiğinden sevdiğiniz yemekleri tekrardan yemeye başlayabilirsiniz.

İmplant dişler tıpkı doğal dişlere benzerler. Çene kemiğinde güvenli bir şekilde yer alırlar. Takma dişler gibi ağızda hareket etmediklerinden yiyecekleri ısırma konusunda herhangi bir problem yaşamazsınız.

4. Konuşma becerisini iyileştirir

Komple implant tedavisi sayesinde eksik diş probleminden kurtulursunuz. Ağzınız doğal işlevini geri kazandığından konuşma beceriniz daha iyi hale gelir. Eksik dişle konuşmak telaffuz dahil olmak üzere sizi olumsuz etkiler.

İmplant diş çene kemiğine başarılı bir şekilde sabitlenir. Konuşurken size herhangi bir zorluk çıkartmaz. Kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz etmeye başlarsınız. Böylece karşınızdaki kişiyle daha rahat iletişim kurabilirsiniz.

5. Çok daha rahattır

İmplant dişlerde takma dişler gibi yapıştırıcı kullanmaya gerek yoktur. Takma dişleri her akşam çıkarmanız ve temizlemeniz gerekir. Takma dişlerin bir diğer dezavantajı ise diş etlerinde tahrişe neden olabilmesidir.

İmplant dişlerde böyle bir problem söz konusu değildir. Çünkü çene kemiğine sabitlenirler ve yapıştırıcıya ihtiyaç kalmaz. Doğal dişe benzer bir işlev gördüklerinden alternatiflere göre fazlasıyla rahattırlar.

6. Yüz görünümünü iyileştirir

Komple implant tedavisi sayesinde ağzınızdaki diş eksikliğini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Ağzınız doğal hatlarını geri kazandığından eski gülümsemenize kavuşursunuz. Daha sağlıklı ve mutlu olursunuz.

Eksik dişlerinizi implant ile değiştirdiğinizde doğal bir çözüm elde etmiş olursunuz. Yüzünüzün görünümü olabildiğince iyileşir. Genel olarak yaşam kaliteniz artar. Kendinize daha fazla güvenmeye başlarsınız.

bütün dişlere implant yaptırmak

Bütün dişlere implant yaptırmak mümkün mü?

Bütün dişleri implant yaptırmak mümkündür. Doğal dişlerinize bir alternatif arıyorsanız tam dişsizlikte implant en uygun çözümdür. Genel sağlığınız elverişliyse hiç vakit kaybetmeden implant yaptırabilirsiniz.

Birkaç dişiniz birden hasar görmüşse ve artık işlevlerini kaybetmişlerse bütün dişlere implant yaptırmak uygun bir seçim olabilir. Tam dişsizlik problemi yaşamasanız bile uzun vadede çok daha ideal bir seçimdir.

Diş bakımına gerekli önemi vereceğinize inanıyorsanız komple implant tedavisine başvurmak doğru bir seçimdir. Çünkü implant dayanıklıdır ve bakım konusunda zahmetsizdir. Bakım için ağız hijyenini korumak yeterlidir.

Tüm dişler implant olur mu?

Tam dişsizlikte implant tedavisi yapılabilir. Ancak tedavi için gerekli koşulları karşılamanız gerekir. Eğer gerekli koşulları karşılayamazsanız implant yaptıramazsınız. Çünkü vücudunuz iyileşmeyi destekleyemez.

  • Genel sağlık durumu: Genel sağlık durumunuz anesteziye ve ameliyata uygun olmalıdır. Her ne kadar lokal anestezi yapılsa bile sağlıklı değilseniz çeşitli komplikasyonlarla karşılaşabilirsiniz.
  • Kanser hastalığı: İmplant tedavisi yaptırabilmek için herhangi bir kanser hastalığına sahip olmamanız gerekir. Çünkü implant prosedürleri kanser hücrelerinin büyümesine sebebiyet verebilirler.
  • Kemik hastalığı: Çeşitli türlerde kemik hastalığınız varsa implant tedavisi yaptıramazsınız. Kemik kaliteniz düşük olduğundan implant tedavisi başarıya ulaşamaz.
  • Kalp rahatsızlıkları: Yakın zamanda çeşitli kalp rahatsızlıkları yaşadıysanız implant tedavisi sizin için uygun olmayacaktır. Bunun sebebi tedavi sonrasında genel sağlığınızın bozulabilme riskidir.
  • Radyasyon tedavisi: Radyoterapi gören biriyseniz implant tedavisi için uygun olmazsınız. Çünkü kan akışını bozabildiğinden en ufak bir cerrahi prosedürün yapılması kesinlikle yasaktır.

Tüm dişlerin implant olabilmesi mümkündür. Ancak belirtilen sağlık sorunlarından herhangi birine sahip olmanız tedavinin uygulanamayacağı anlamına gelir. Diş hekiminiz adım adım gerekli kontrolleri gerçekleştirecektir.

hiç dişi olmayana implant

Hiç dişi olmayana kaç implant gerekir?

Tam dişsizlikte implant tedavisi farklı şekillerde yapılabilir. Tedavi türleri değişse bile prosedür büyük oranda aynıdır. Diş hekiminiz All-on-4 implant , All-on-6 implant veya All-on-8 implant kullanmayı tercih edecektir.

  • All-on-4 implant: Tam ark desteği sağlamak için çeneye dört implant yerleştirilir. Çene kemiğinde stratejik noktalar belirlenerek ekleme yapılır. Sabit veya çıkarılabilir diş arkı kullanılabilmesini sağlar.
  • All-on-6 implant: Ark desteği için altı implant kullanımını içerir. Çene kemiklerinizin yoğunlukları yeterli değilse dört implant yerine daha verimlidir. Tedavi prosedüründe herhangi bir değişiklik yoktur.
  • All-on-8 implant: Oldukça spesifik bir tedavidir. Dört ve altı implant seçeneklerine göre popüler değildir. Sekiz implant sayesinde çene kemiği güçsüz olan kişilerde daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlar.

Tam dişsiz ağızlar için tedavi yöntemleri implant sayısına göre değişir. Diş hekiminiz üç boyutlu tomografiye başvurarak ağız yapınızı detaylıca inceler. Sonrasında ise tıbbi geçmişinizle uyumlu tedaviyi belirler.

Komple implant tedavisi ne kadar sürer?

Komple implant nasıl yapılır? Komple implant uygulaması ile ilgili detaylı bilgi edinerek tedavi süresi ve süreci hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Kısaca, her hastanın benzersiz olduğundan tedavi süresi değişkendir.

Tedavinin uzunluğunu etkileyen en önemli faktörler implant miktarı, çene kemiğinin yapısı ve hastanın genel sağlık durumudur. Genel anlamda komple implant tedavisi birkaç ay devam eden önemli bir süreçtir.

Diş hekiminiz ilk olarak tedaviye uygun bir aday olup olmadığınıza karar verir. Dişlerinizin mevcut durumunu görebilmek için üç boyutlu tomografiyle görüntüleme yaparak bir değerlendirmede bulunur.

Tedavi onayından sonra diş hekiminiz implantları yerleştirmeye başlar. Lokal anesteziyle birlikte ufak bir cerrahi müdahale söz konusudur. İmplantlar yerleştirildikten sonra kemikle bütünleşmesi beklenir.

İmplantlar kemikle bütünleşince son adıma geçiş yapılır. Tedavi için tercih edilen implant türüne göre diş arklarını sabit veya çıkarılabilir olacak şekilde ağzınıza yerleştirir. Böylece uzun ömürlü ve doğal dişlere kavuşursunuz.

tüm dişleri implant yaptırmak

Tüm dişleri implant yaptırmak ne kadar?

Komple implant kaç TL? Komple implant tedavisinin fiyatı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Hastanın çene yapısı fiyatı etkileyen en önemli faktörler arasında yer alır. Ayrıca seçilecek implant miktarı fiyatı doğrudan etkiler.

Komple implant tedavisi fiyatları belirlenirken All-on-4, All-on-6 veya All-on-8 implant türleri hesaba katılır. Tasarruf açısından All-on-4 en ideal seçenektir. Ancak hastanın durumu göz ardı edilerek seçim yapılamaz.

Bunun için tam dişsiz ağızlarda implant fiyatları hastanın ağız yapısı incelendikten sonra şekillenmeye başlar. Diş hekiminizle görüşürken tercih edilecek tedavi yöntemine uygun şekilde fiyat bilgisi edinmelisiniz.