Her zaman özgüvenli bir şekilde gülebilmek için beyaz dişlerin yanı sıra sağlıklı bir diş eti yapısına da ihtiyacınız vardır. Diş etinin daha estetik bir yapıya kavuşması için yapılan operasyonlar, pembe estetik adı altında toplanır. Pembe estetik için başvuranların yakındığı durumlardan biri gülerken diş etlerinin çok fazla görünmesidir. Gummy Smile olarak da adlandırılan bu sorunu yaşayanlar, gülerken ya da fotoğraf çekilirken ağzını kapatmayı tercih eder.

Gülerken diş eti çok fazla görünen hastalarda, dişler de olduğundan kısa görünür. Lip repositioning (dudak konumlandırma) operasyonu, Gummy Smile tedavisi için son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Lip repositioning yaptıranlar, yeni görüntüleri sayesinde özgürce fotoğraf çektirmenin ve gülmenin tadını çıkarır.

Lip Repositioning Operasyonu Nasıl Yapılır?

Lip repositioning, estetik bir dokunuş sağlaması için kişiye özel bir tasarımla planlanır. Hasta, tedavi sonunda nasıl bir görüntü elde etmek istediğine göre dudak konumunun belirlenmesinde söz sahibi olabilir. Yapılacak tasarıma karar verildikten sonra operasyon aşamasına geçilir.

Lip repositioning işlemi sırasında uygulanan lokal anestezi sayesinde hasta, herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Anestezi ile tam uyuşma sağlandıktan sonra tasarıma uygun şekilde diş etinin dudak altında kalan kısmından kesi yapılır. Kesme işleminin ardından diş eti, dudak mukozasına dikilir.

dudak konumlandırma lip repositioning yaptıranlar

Lip Repositioning Kalıcı Bir İşlem midir?

Alanında uzman bir diş hekimi tarafından yapılan lip repositoning operasyonu, kusursuz görüntü sunan kalıcı bir işlemdir. Doğru planlanmayan operasyonlar nedeniyle dudağın yamuk durması, diş etlerinin çok fazla görünmeye devam etmesi ya da operasyon bölgesinde enfeksiyon oluşması gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle en iyi sonuç için her zaman alanında deneyimli bir diş hekimini tercih etmelisiniz.

Lip Repositioning Zararlı mı?

Lip repositioning, doğru koşullarda ve alanında deneyimli bir diş hekimi tarafından yapıldığı takdirde zararlı değildir. Aksine lokal anestezi altında son derece konforlu bir şekilde yapılır ve operasyon sonrası hızlı bir şekilde iyileşme sağlanır. Hasta, kaybettiği özgüvenini geri kazanarak özgürce gülmeye başlar. Cerrahi bir operasyon olduğu için operasyon sonrası şişlik, hafif kanama gibi belirtiler olabilir. Bu belirtiler kısa süre içerisinde kaybolur.

Lip Repositioning Kimler İçin Uygundur?

Lip repositioning operasyonu, diş ve diş eti gelişimini tamamlamış herkes için uygundur fakat ilk etapta ağız içi muayenesi yapılmalıdır. Operasyon öncesi yapılacak detaylı ağız içi muayenesi ile diş etinde herhangi bir sorun olup olmadığı incelenir. İltihap, yara, uçuk gibi problemler, lip repositioning operasyonuna engel teşkil eder. Bu tür sorunlar giderildikten sonra dudak konumlandırma operasyonu rahatlıkla yapılabilir.

Lip Repositioning Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Operasyonun yapıldığı bölgede bir miktar şişlik ortaya çıkması normaldir. Şişlik birkaç gün içerisinde kaybolur. Tamamen iyileşme süresi ise iki haftayı bulur. Bu süreçte gülerken gerginlik hissedebilirsiniz. Bu nedenle dikişlerin açılmasına neden olacak şekilde gülmekten kaçınmanızda fayda vardır.

Lip repositioning sonrası diş hekiminiz sizi, ağız hijyeni ve ilaç kullanımı konusunda yönlendirir. Hekiminizin yaptığı yönlendirmelere uygun şekilde hareket ederek iyileşme sürecini sıkıntısız bir şekilde atlatabilirsiniz.

Dudak Konumlandırma Hakkında SIK SORULAN SORULAR

Dudakların Yeniden Konumlandırılması Nasıl Yapılır?

Dudakların yeniden konumlandırılması uygulaması için öncelikle diş hekimi tarafından ön muayene gerçekleştirilir. Diş hekiminin ön muayene sonrası yaptığı planlamalar doğrultusunda işleme başlanır.

Dudak konumlandırma işleminde ilk olarak lokal anestezi ile uygulama yapılacak bölgenin uyuşturulması sağlanır. Sonrasında operasyon uygulama planına göre, üst dudak iç kısmından gerekli miktarda dişeti dokusu alınıp bölgeye dikiş atıldıktan sonra işlem tamamlanır.

Dudak Konumlandırma Nasıl Uygulanır?

Dudak konumlandırma lokal anestezi altında yapılan bir işlemdir. Yapılan muayene sırasında diş etlerinin yeniden seviyelendirilmesi işlemi için diş etinden ne kadar doku alınacağı belirlenir. Gülerken ortaya çıkan fazla diş eti dokusu ağrısız bir yöntemle çıkarılır. Böylelikle estetik açıdan daha güzel bir gülüş elde edilir. Ayrıca işlem tamamlandıktan sonra dişlerin daha uzun bir görünümde olması da mümkün olabilmektedir.

Dudak Konumlandırma Ameliyatında İyileşme Süreci Nasıl İlerler?

Dudak konumlandırma ameliyatı sonrasında operasyon esnasında yapılan uygulamalara ve hastanın ağız yapısına göre iyileşme süresi farklılık arz eder. İyileşme süresi genel olarak 7 ile 10 gün arası sürer. Bu sürenin kısa ve sorunsuz geçmesi için operasyondan elde edilen başarı önemli rol oynar.