Dental İmplant

Bütün dişler implant olur mu?

bütün dişler implant olur mu

Bütün dişler implant olur mu? Tüm üst ve alt dişlerinizi kaybettiyseniz tam ark implant adı verilen tedaviye başvurabilirsiniz. Hareketli takma dişlerle uğraşmak yerine çeneye sabitlenen uzun vadeli bir çözüm elde edersiniz.

Klasik implant çözümlerinde tek bir dişi veya birkaç dişi değiştirme söz konusudur. Tam ark implant ile sabit bir köprü kullanılır. Tüm dişleri desteklemek için 4, 6 veya 8 implant yerleştirme yapılır.

Ağızda hiç diş yoksa ne yapılır?

Dişlerinizi kaybetmenin birbirinden farklı sebepleri vardır. Ağızda hiç diş yoksa başvurulabilecek çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Bir takma diş (damak protez) kullanmayı tercih edebilir veya implant yaptırabilirsiniz.

Diş hekiminiz sorunun kaynağına inerek ağız sağlığınızı geri kazanabilmeniz için çeşitli prosedürlere başvurabilir. Bu prosedürlerden en önemlisi ve en kalıcı olanı ise dental implant olarak bilinir.

Ağzınızda hiç diş yoksa diş hekiminizle fikir alışverişinde bulunmanız gerekir. Diş hekiminiz diş etlerinizi ve çene kemiklerinizi inceleyerek bir değerlendirmede bulunur. Uygun görürse implant tedavisi yapılabilir.

Diş hekiminiz gerek duyması durumunda çene kemiğinizin bir kısmını yeniden şekillendirebilir. Aynı anda birden fazla prosedür uygulanabilecek olsa bile belirli bir iyileşme sürecine ihtiyaç duyulabileceği bilinmelidir.

Ağızda hiç diş yoksa kaç tane implant yapılır?

Ağzınızda hiç diş yoksa ve implant yaptırmak istiyorsanız “All-on-4” veya “All-on-6” adı verilen bir tedavi yöntemi uygulanır. Melez yapıda olan köprü ve protez kullanımıyla çeneye kalıcı sabitleme gerçekleştirilir.

Tedavi yöntemlerinin “All-on-4” ve “All-on-6” olarak adlandırılmasının sebebi implant sayısıdır. Bir ark içerisinde tüm dişler belirli miktarda implant üzerine sabitlenirler. İki yöntem arasındaki fark implant sayısıdır.

Söz konusu sabit diş setleri en güçlü diş değiştirme seçenekleri arasında yer alırlar. Kırılma yapmazlar ve hiçbir şekilde leke tutmazlar. Bütün dişleri implant yaptırmak istediğinizde en verimli çözüm olarak kabul edilirler.

Bu tedavi yöntemleri ağızda hiç diş yoksa kaç tane implant yapılır gibi soruları ortadan kaldırır. Tam arkta yer alan uygun miktarda implant ağzınızda eksik diş kalmamasını ve dişlerinizin doğal gözükmesini sağlar.

Bir seansta kaç implant takılır?

Bütün dişlere implant yaptırmak gibi bir planınız varsa bir seansta kaç implant takılabileceğini merak edebilirsiniz. All-on-4 tedavisinde dört ardışık diş tek bir müdahale yerleştirilerek tam bir diş seti tedavi edilebilir.

All-on-4 sabitleme açısından mükemmel bir seçenektir. Diş hekiminiz üç boyutlu tomografi çekerek dişlerinizin genişliğini ve yüksekliğini kontrol eder. All-on-4 implant uygulandığında neler olabileceğini değerlendirir.

Tedaviye onay çıktıktan sonra ise uygulama için lokal anestezi yapılır. Anestezinin ardından implant çene kemiğine entegre edilir. İmplant ile kemiğin kaynaşması için 2-6 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur.

Kaynaşma süresi tamamlandıktan sonra implant üstü protezler yerleştirilir ve implant tedavisi minimum cerrahi girişimle tamamlanır. Bununla birlikte All-on-4 implant bir günde sorunsuz bir şekilde yerleştirilebilir.

İmplant diş kimlere yapılmaz?

İmplant diş herkes için uygun değildir. Bir diş hekimiyle görüşmeden tedaviye uygun olup olmadığınızı bilemezsiniz. Diş hekiminiz ilk görüşmeden itibaren size tedavi konusunda bilgiler vermelidir.

  • Sağlık durumu: Genel sağlık durumunuz kötüyse implant yaptıramazsınız. Çünkü sağlık durumunuz kötü olduğunda vücudunuz iyileşme konusunda çok büyük sıkıntı yaşayarak tedaviye engel olur.
  • Aşırı sigara tüketimi: Çok fazla sigara tüketiyorsanız implant tedavisinde sorun yaşarsınız. Sigara tüketimi diş etlerinin iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Aynı zamanda enfeksiyon riskini yükseltir.
  • Çene kemiği yetersizliği: Genel sağlığınız yerinde olsa bile çene kemiğiniz iyi durumda olmalıdır. Kemik yoğunluğunuz yetersizse implant yaptırmakta zorluk çekebilirsiniz.
  • Diş eti rahatsızlığı: Diş eti rahatsızlığı implant tedavisinde en büyük engeldir. İlk önce diş eti tedavisi yaptırmalı ve hastalığı kontrol altına almalısınız. Aksi taktirde alternatif tedavilere bakmalısınız.
  • Maksiller sinüs durumu: Uzun bir süredir diş eksikliğiniz varsa kafa içerisinde bulunan maksiller sinüs duvarı aşağıya doğru sarkmış olabilir. Sinüs lifting yaptırmadan implant yaptırırsanız sinüsleriniz yırtılabilirler.

Diş hekiminiz tıbbi geçmişinizi kontrol eder. Üç boyutlu tomografiyle gerekli kontrolleri gerçekleştirir. Ağzınızı ve çene yapınızı detaylıca inceler. Sonrasında implant tedavisi için uygun olup olmadığınıza karar verir.

Hangi dişlere implant yapılmaz?

Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.

1. All-on-4 implant

All-on-4 implant, dört adet implant üzerine yerleştirilen melez bir takma diştir. Alt ve üst arkta kullanılabilir. Tek tek tüm dişlere implant yapılma zahmetini ortadan kaldıran oldukça kalıcı bir çözümdür.

All-on-4 implant uygulama prosedürü standart implant tedavisinden farklı değildir. Konsültasyon sonrasında ağzınız tedaviye hazır hale getirilir. Çok uzun sürmeyen bir cerrahi operasyon yapılır ve protez yerleştirilir.

Tedavi sonrasında implant dişlerinize gereken özeni gösterirseniz 10-15 yıl boyunca onları kullanmaya devam edebilirsiniz. Yıllık kontrollerinizi yaptırmak ve dişlerinizi temizletmek için diş hekiminize başvurmayı düşünebilirsiniz.

2. All-on-6 implant

All-on-6 implant ile All-on-4 implant arasındaki temel fark implant miktarıdır. Üst çenedeki kemik genelde alt çene kemiğinden çok daha zayıf olduğundan altı implant kullanımı daha uygun sonuçlar verir.

All-on-6 ile All-on-4 arasında kalıcılık farkı yoktur. Doğru bakım prosedürlerini takip ettiğiniz sürece onları ömür boyu kullanabilirsiniz. Geniş kapsamlı bakım ve temizlik için diş hekiminize başvurabilirsiniz.

Bütün dişlere implant yaptırmak mümkün mü?

Bütün dişler implant olur mu? Bu sorunun cevabı kısaca evettir. İmplant diş eksik diş tedavisinin en önemli parçalarından biridir. Ağız ve diş sağlığınızı geri kazanmak istediğinizde başvurabileceğiniz en güvenilir yöntemdir.

Bütün dişler implant olur mu diye düşünmek yerine implant tedavisine uygunluğunuzu düşünmeniz gerekir. Çünkü gerekli sağlık koşullarını karşılayamazsanız diş hekiminiz implant yapmayı kabul etmeyecektir.

İmplant tedavisinde kemik kaybı önemli bir faktördür. Eksik diş yapınız sebebiyle çene kemiğiniz zaman içerisinde zayıflar. Bütün dişler implant olur mu sorusuna cevap aramak yerine hızlıca harekete geçmelisiniz.

bütün dişleri implant yaptırmak

Bütün dişleri implant yaptırmak ne kadar?

Komple implant ne kadar? Bu soruya maalesef ezbere bir cevap verebilmek mümkün değildir. Bütün dişlere implant yaptırmak istediğinizde maliyeti diğer tedavilere göre çok daha fazla olacaktır.

Buna rağmen uzun vadeli verimliliği düşünmeniz gerekir. İmplant diş kalıcı, uzun ömürlü, güçlü ve doğal bir çözümdür. Sağlığınızı düşünüyorsanız 32 diş implant fiyatları incelemeniz gereken son kriter olmalıdır.

Bütün dişlere implant yaptırmak zorlayıcı bir süreç değildir. All-on-4 implant ve All-on-6 implant sorunsuz bir şekilde ilerletilebilir. Sadece implant tedavisi için deneyimli bir diş hekiminden onay almanız gerekir.